راهنمای نصب کلایمر ساختمانی

همانطور که می دانید کلایمر ساختمانی یکی از ابزار و تجهیزات مورد نیاز در ساخت و ساز می باشد. کلایمرها سیستم هایی هستند که با قرقره کار می کنند و دارای اجزای زیر هستند:

  • الکتروموتور
  • گیربکس
  • قرقره یا وینچ
  • سیم بکسل
  • جعبه کلایمر
  • سطل
  • پایه ها، پاها، اصول
  • ریل

 

در یک سیستم کلایمر ساختمان، همه این اجزا با هم کار می کنند تا بارها را از طبقات بالا به پایین و بالعکس منتقل کنند. برای تمامی ساختمان های در حال ساخت، داشتن کلایمر ساختمانی الزامی است.

نکات بسیار مهمی برای خرید بالای یک ساختمان وجود دارد که باید با رعایت تمامی این نکات آنها را تهیه کنید. در مقالات قبلی به طور کامل به کلایمرهای ساختمانی و نکات مربوط به آن پرداخته شد.

در این مقاله از سایت نیکاکورپ به نصب و راه اندازی کلایمرهای ساختمانی می پردازیم، پس برای اطلاعات بیشتر با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

 

لازم به ذکر است که نصب صحیح و ایمن کلایمر ساختمانی بسیار حائز اهمیت است و سهل انگاری در این زمینه می تواند منجر به حوادث جبران ناپذیر و خسارات جانی و مالی شود.

نصب کلایمرهای ساختمانی و همچنین نحوه استفاده از آنها بسیار مهم است و باید مطابق با اصول باشد.

در غیر این صورت ممکن است اتفاقات ناگواری در کارگاه ساختمانی رخ دهد بنابراین توصیه می کنیم قبل از نصب کلایمر ساختمانی این راهنمای نصب را به طور کامل مطالعه کرده و سپس اقدام به راه اندازی دستگاه نمایید.

 

کلید کلایمر ساختمانی

 

کلید کلایمر ساختمان یکی از اجزای الکتریکی کلایمر ساختمان است که اپراتور به وسیله آن فرمان گردش چپ یا راست به الکتروموتور را می دهد و الکتروموتور با چرخاندن گیربکس و یک قرقره بزرگ عمل بالا و پایین بردن مصالح ساختمانی را انجام می دهد.

به عنوان یک تکنسین برق ساختمان، انتظار می رود که با روش سیم کشی و عملکرد کلید کلایمر و موتور آن آشنا باشید، زیرا بسیاری از مشتریان از شما می خواهند که کلایمر خود را تعمیر کنید.

 

کلید کلایمر ساختمانی

 

نحوه نصب کلایمر ساختمانی و نکات مربوط به آن

نصب کلایمر ساختمان به اندازه خرید آن مهم است. نحوه بستن کلایمر باید به گونه ای باشد که ایمنی دستگاه و همچنین پرسنل کارگاه حفظ شود. نکات زیر در رابطه با نصب و راه اندازی کلایمر ساختمانی به طور کامل بیان شده است:

 

1. ابتدا تمام قسمت های کلایمر ساختمان را به طور کامل به پشت بام منتقل کنید. قسمت های مختلف کلایمر مواد شامل موارد زیر است:

جعبه کلایمر یا کالسکه (همان قسمتی که الکتروموتور، گیربکس، قرقره و سیم بکسل در آن نصب شده است).

ریل

دو پایه بزرگ

دو پایه کوچک

اتصالات (پیچ و مهره و کرپ)

 

2. برای نصب کلایمر ساختمانی تک فاز ابتدا پایه ها را به صورت معکوس و با فاصله کافی و مناسب از یکدیگر قرار دهید. (فاصله باید به گونه ای باشد که از ابتدای پایه اول تا انتهای آخرین پایه حدود 3 متر باشد که به اندازه طول ریل کلایمر ساختمان است).

 

3. پس از وارونه گذاشتن پایه ها، ریل را داخل پایه ها قرار دهید. اطمینان حاصل کنید که انتهای بسته ریل رو به جلوی سقف باشد و سپس پیچ ها را تعویض و سفت کنید.

 

4. پس از سفت کردن ریل با پیچ و سفت کردن آن، کلایمر ساختمان را با کمک چند نفر بچرخانید و به حالت عادی برگردانید. به دلیل وزن زیاد مواد، چندین نفر باید همزمان پایه ها و ریل ها را جابجا کرده و بچرخانند.

 

5. پس از نصب کلایمر در حالت عادی شروع به بلند کردن پایه های کلایمر کنید تا خطر سقوط و واژگونی کلایمر ساختمانی کاملاً از بین برود.

در مواردی که قرار است کلایمر به صورت دائمی و طولانی مدت بر روی پشت بام نصب شود، جوشکاری پایه های کلایمر را به زمین توصیه می کنیم تا خطر سقوط یا واژگونی کلایمر کاملا از بین برود.

 

نحوه نصب کلایمر ساختمانی و نکات مربوط به آن

 

6. در مرحله آخر لیفت باکس را به صورت کشویی وارد ریل کرده و به درستی داخل ریل قرار دهید تا روی ریل حرکت کند. جعبه یا واگن کلایمر باید به نرمی روی ریل حرکت کند و به هیچ وجه از ریل خارج نشود.

 

7. برای از بین بردن خطر افتادن جعبه از روی ریل، می توانید انتهای ریل ها را با گیره یا میلگرد ببندید تا قابلیت اطمینان کلایمر ساختمان افزایش یابد.

 

8. پس از نصب کامل کلایمر ساختمانی و سنگین شدن پایه های آن، نوبت به کابل کشی برای تامین برق دینام دستگاه می رسد.

یکی از موارد بسیار مهم انتخاب کابل برق مناسب است تا موتور کلایمر ساختمانی به مرور زمان دچار مشکل نشود و ولتاژ آن کاهش یابد.

 

9. پس از انتخاب کابل مناسب و نصب آن، لازم است واسکازین را داخل گیربکس بریزید. مناسب ترین واسکازین برای گیربکس کلایمر واسکازین امتیاز 140 می باشد.توجه داشته باشید که ظرفیت مخزن روغن گیربکس کلایمر تک فاز حدود 1 لیتر واسکازین می باشد.

کاربرد کلایمرهای ساختمانی

 

1- پرورش مصالح ساختمانی در مقیاس کوچک و صنعتی

 

2- حمل بار در کارخانه ها، معادن،اسکله ها، انبارها برای بلند کردن مواد مختلف

 

3- تخلیه و بارگیری کامیون، نصب ماشین آلات

 

کلایمرهای ساختمانی در انواع 350، 500، 750 و 1000 کیلوگرمی ساخته و به بازار عرضه می شوند. اما در مدل های بالای 500 کیلوگرم، تکیه گاه باید محکم به زمین متصل شده و به زمین جوش داده شود تا بتوان کلایمر را به سمت سر هل داد. با رسیدن به صفر، ترمز در کلایمرهای بالای 500 کیلوگرم نیز لازم است.

همچنین سرعت کلایمرهای ساختمانی معمولاً 21 متر در دقیقه است. یعنی در کلایمرهای استاندارد که دارای سیم بکسل 20 متری هستند حدود یک دقیقه طول می کشد تا از اولین نقطه (زمین) به آخرین نقطه (سقف) برسیم.

 

انتخاب کابل برق برای موتور کلایمر ساختمانی

 

همانطور که گفته شد یکی از مهم ترین مواردی که در نصب کلایمر ساختمانی باید به آن توجه کرد، انتخاب مناسب کابل برق است تا کلایمر با مشکلات زیادی مواجه نشود، بنابراین نکات کلیدی بسیار مهمی وجود دارد. کابل دینام کلایمر را باید با رعایت آنها انتخاب کنید، این نکات به شرح زیر است:

 

  • اگر فاصله کنتور برق یا پریز برق تا کلایمر حدود 15 متر یا کمتر است، از کابل 2 در 2.5 استفاده کنید.
  • اگر فاصله کنتور برق یا پریز برق تا کلایمر بین 15 تا 35 متر است، از کابل 2 در 4 استفاده کنید.
  • اگر فاصله کنتور یا پریز برق تا کلایمر بیش از 35 متر است، حتما از کابل 2 در 6 استفاده کنید.

 

انتخاب کابل برق برای موتور کلایمر ساختمانی

 

نکته بسیار مهم

توجه داشته باشید که یکی از دلایل اصلی سوختگی دینام مشعل، انتخاب نادرست کابل برای دستگاه است که باعث افت جریان و آسیب جدی به موتور کلایمر یا خازن های موتور می شود.

 

 

 

 

نکته

 

یکی دیگر از قسمت های مهم کلایمر مواد، سیم بکسل و قرقره کلایمر ساختمانی است که باید از کیفیت بسیار خوبی برخوردار باشد. وزن مصالح ساختمانی توسط سیم بکسل تحمل می شود و همچنین قرقره نقش تاشو یا بازکننده سیم بکسل را دارد.

بنابراین هنگام راه اندازی و نصب کلایمر متریال به نصب صحیح سیم بکسل توجه کنید.

 

آموزش نصب کلایمر هیدرولیک

همانطور که می دانید کلایمر انواع مختلفی دارد که یکی از آنها کلایمر هیدرولیک است. کلایمر هیدرولیک نمونه ای از کلایمر است که هیدرولیک موجود در آن باعث بالا و پایین رفتن آن می شود. در این نوع کلایمر از فشار روغن یا سیال هیدرولیک برای ایجاد نیرو و حرکت در کلایمر استفاده می شود.

در کلایمر هیدرولیک، سیستم محرکه کلایمر به دو قسمت اساسی زیر بستگی دارد و این امر باعث افزایش راندمان و کارایی کلایمر هیدرولیک نسبت به انواع دیگر کلایمرها می شود.

 

موتور کلایمر

جک هیدرولیک

 

نصب کلایمرهای هیدرولیک پیچیده تر از کلایمرهای معمولی است. لذا برای نصب آن می بایست با شرکت های مربوطه مشورت نموده و افراد مجرب و ماهر را جهت نصب کلایمر هیدرولیک در محل پروژه اعزام نمایند. زیرا کوچکترین خط در ساخت کلایمرهای ساختمانی می تواند یک فاجعه بزرگ باشد.

 

آموزش نصب کلایمر هیدرولیک

 

نکات ایمنی در استفاده از کلایمر ساختمانی

کلایمر ساختمانی یکی از خطرناک ترین و حادثه خیزترین تجهیزات ساختمانی است. اما با رعایت اصول و نکات ایمنی ساده می توان از تمامی این حوادث جلوگیری کرد. در اینجا مجموعه ای از نکات ایمنی است که هنگام استفاده باید رعایت شود:

 

1- پایه های کلایمر را با استفاده از وزنه های سنگین بلند کنید تا احتمال افتادن و افتادن کلایمر از بین برود.

 

2- کلایمر ساختمانی فقط برای حمل بار استفاده می شود به هیچ وجه نباید برای جابجایی افراد استفاده شود.

 

3- در شرایط بد جوی و طوفان شدید استفاده از کلایمر به دلیل عدم تعادل دستگاه و احتمال سقوط مجاز نمی باشد.

4- جهت حمل و نقل و استفاده از کلایمر جهت جابجایی مصالح ساختمانی رعایت اصول ایمنی امری حیاتی است. بسیاری از مواد مانند تیرآهن آنها وزن بالایی دارند و حمل و نقل آنها بدون رعایت اصول ایمنی و بسته بندی می تواند منجر به حوادث شود.

 

5- همیشه با توجه به ظرفیت کلایمری بار را با خود حمل کنید، قرار دادن بار بیش از حد همیشه تصادفی خواهد بود.

 

آخرین کلمه

لازم به ذکر است که کلایمرهای ساختمانی 1 تنی باید از کیفیت بسیار خوبی برخوردار باشند تا آسیب ها و صدمات احتمالی در حین کار به حداقل برسد.

یکی از مهمترین مسائلی که در انتخاب کلایمر باید به آن توجه کرد، کیفیت سیستم و سیم بکسل می باشد.با افتخار شرکت نیکا کورپ کلایمرهای ساختمانی را با بالاترین کیفیت در اختیار شما عزیزان قرار می دهد.

ماه جاری در یک نگاه

آبشارها



آخرین مطالب تورک آنلاین نیک

     

© 2024 تمام حقوق این سایت برای تورک آنلاین نیک محفوظ است

منوی اصلی سایت